Școala Buteasa (orașul Șomcuta Mare)
Întâlnirea publică de informare și conștientizare a proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS
Marți, 3 decembrie, la Școala Buteasa (orașul Șomcuta Mare) a avut loc a patra întâlnire publică de informare și conștientizare, din cele șapte organizate în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed.
După Răzoare, Coaș și Preluca Veche, a venit rândul localnicilor din Buteasa (orașul Șomcuta Mare) să se întâlnească cu reprezentanții Asociației profesionale GeoMMed, custodele Ariei Naturale Cheile Lăpușului. Evenimentul a avut loc în 3 decembrie, la Școala gimnazială Buteasa si a adunat 20 de participanți: reprezentanți ai instituiților din domeniul protecției mediului, dascăli, localnici, proprietari de pădure, proprietari de pensiuni și mass media. Aceasta a fost cea de-a patra întâlnire organizată în cadrul proiectului "Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpușului", finanțat din Fondul European de Dezvoltate Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Managerul de proiect, Maria Pop, și rangerul Viorel Coroian au prezentat celor prezenți scopul proiectului și etapele de implementare. Unul dintre obiective este dezvoltarea turismului si implicarea comunităților în a dezvolta locuri de cazare sau de servit masa, în acord cu promovarea și protejarea biodiversității. Toți participanți au primit un pachet cu materiale de informare și promovare: broșură, calendar, memory stick USB, pix și tricou cu însemnele proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții libere, în care localnicii au adresat întrebări în special legate de regimul de protecție a terenurilor aflate în aria protejată.