„Caravana biodiversității” din aria naturală protejată Cheile Lăpușului a ajuns la final

Vineri, 16 octombrie, la Primăria Boiu Mare a avut loc ultima dintre cele 7 întâlniri publice de informare și conștientizare organizate în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed. Întâlnirea publică a respectat toate regulile impuse de pandemia de coronavirus.

După Răzoare, Coaș, Preluca Veche, Buteasa, Berchezoaia și Vima Mică, „caravana biodiversității” a ajuns în Boiu Mare, ultima dintre cele 7 localității în care au fost organizate întâlniri publice de informare și conștientizare în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed. Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat cu păstrarea distanței și a impus participanților purtarea măștii și dezinfecția mâinilor.

Evenimentul a avut loc vineri, 16 octombrie, începând cu ora 10.00, la Primăria Boiu Mare, și a reunit 16 participanți: reprezentanți ai Primăriei Boiu Mare, profesori, localnici, preotul ortodox din localitate, reprezentanți ai SGA Maramureș, printre care și directorul instituției, Andrei Enache, reprezentanți mass-media. Asociația Profesională GeoMMed a fost reprezentată de expertul în biodiversitate Călin Ardelean și expertul de comunicare Romeo Dobocan.

Călin Ardelean a prezentat scopul proiectului și etapele de implementare, dar și principalele măsurile ale Planului de management al ariei naturale protejate. De asemenea, discuțiile cu reprezentanții SGA Maramureş au fost extrem de constructive și au vizat colaborarea pentru implementarea acestor măsuri. O altă temă importantă de discuție a vizat dezvoltarea turismului în zonă.

Toți participanții au primit un pachet cu materiale de informare și promovare: broșură, calendar, memory stick USB, pix și tricou cu însemnele proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții libere, în care localnicii au adresat întrebări.