Întâlnire de informare cu elevii din Boiu Mare
Vineri, 16 octombrie, a fost organizată la Școala Boiu Mare, a șasea întâlnire din seria celor 7 întâlniri/ateliere de lucru care au loc în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, întâlnirea a avut loc fără prezența fizică a reprezentanților GeoMMed. Materiale au fost distribuite și prezentate de către profesori.
Proiectul „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională Geommed este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.
Printre activitățile proiectului se numără și organizarea în 7 unități şcolare, a unor ateliere de lucru și discuții în cadrul orelor de dirigenție/biologie/geografie, pe baza realizării unei expoziții itinerante de fotografie și distribuirea de materiale informative, cu scopul creșterii gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de proiect, cu privire la importanța conservării habitatelor și speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000. Din cauza suspendării cursurilor, în primăvara acestui an, ultimele două întâniri de acest fel, de la Școala ”Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare și Școala Vima Mică au fost amânate. Din păcate, regulile impuse pentru desfășurarea activităților didactice nu au permis desfășurarea ”clasică” a acestor întâlniri, astfel că, ele au avut loc fără prezența fizică a reprezentanților Geommed.
Întâlnirea de la Școala Boiu Mare a avut loc vineri, 16 octombrie. De această dată, materiale de informare și promovare (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri) au fost predate doamnei director Andreia Bârle care le-a distribuit și prezentat elevilor.
La final, elevii au fost informați că se pot înscrie cu eseuri, colaje sau fotografii la un concurs de promovare a ariei protejate. Autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.